Γενικά για την Κλινική

Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής: Καθηγητής Δ. Αγγουράς

email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος εξελέγη τον Ιούλιο του 2003 μετά από συνταξιοδότηση του προηγούμενου καθηγητή κου Π. Ασημακόπουλου (επί της θητείας του οποίου έγιναν οι νόμοι σύμφωνα με τους οποίους ιδρύθηκε η κλινική) και με την ανυποχώρητη στήριξη του Καθηγητού κου A. Κωστάκη.

Η εκλογή των άλλων τεσσάρων μελών ΔΕΠ (Επ.Καθηγητής κος Χ.Κ. Ρόκκας , και λέκτορες κ.κ. Θ.Π. Χαμογεωργάκης , Δ.Κ. Αγγουράς και Φ. Μητρόπουλος) έγινε τον Ioύνιο και Ιούλιο του 2004. με τη σημαντική βοήθεια των πρόεδρων Ιατρικής Καθηγητών κκ. Κίττα και Κρεατσά.

Ειδικευόμενοι της χειρουργικής θώρακος (για καρδιοχειρουργική) από άλλα προγράμματα κ.κ. Ι.Κ. Τούμπουλης , Ε.Ν. Γεωργιαννάκης και Δ.Μάλλιος πλαισιώνονται από ειδικευόμενους της γενικής χειρουργικής (κος Δημητρίου κος Κωστοπαναγιώτου και κα Μαστοράκη ή λέκτορες 407 (κος Λόζος , κος Αθανασιάδης και κος Τούμπουλης) οι οποίοι συμμετέχουν σε ερευνητικά και διδακτικά προγράμματα.

Στις 15 Ιουνίου 2006 -και μετά από προεργασία έτους στη μονάδα θώρακος της καρδιοχειρουργικής, με την σημαντική συνεισφορά της Αν. Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας κας Κωστοπαναγιώτου και λήψη δραστικών μέτρων και αποφάσεων εκ μέρους του υφυπουργού κου Α.Γιαννόπουλου , του υπουργού κου Δ. Αβραμόπουλου και των Καθηγητων κκ. Π. Ν. Σουκακου και Σ. Ραπτη εκ της Διοικήσεως του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»- άρχισε η Kαρδιοχειρουργική. Έκτοτε έχουν συμπληρωθεί οι πρώτες 80 σύμπλοκες εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς , 40 εκ των οποίων ήταν εγχειρήσεις αορτής ή/και επανεγχειρήσεις με μεσοπρόθεσμη (άνω του μηνός και μέχρι και σήμερα) επιβίωση άνω του 90% (ανώτερη του αναμενόμενου) . Συγχρόνως διενεργηθήκαν άνω των 120 επεμβάσεων θωρακικής χειρουργικής με επιτυχία.