Άλλες Δράσεις

Δραστηριοποίηση σε Μεταπτυχιακό και Ευρωπαϊκό επίπεδο

Η Β Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας:

  • διοργανώνει κάθε Ιούνιο σε συνεργασία με τις ΜΕΘ των Ενόπλων Δυνάμεων Συνέδριο για Θέματα Εντατικής Θεραπείας με Διεθνή συμμετοχή.
  • είναι το επίσημο εξεταστικό κέντρο για τις προφορικές εξετάσεις των υποψηφίων για το Δίπλωμα Εντατικολογίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ESICM).
  • Συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου FCCS (Fundamental Critical Care Support). Πρόκειται για «πιστοποιημένο» διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Αμερικανικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (CCM), που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας 2 φορές το χρόνο (Course Director ο Αναπληρωτής Καθηγητής κος Αρμαγανίδης). Στη διάρκεια του εκπαιδεύονται 24 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στις βασικές αρχές της Εντατικολογίας και μετά από εξετάσεις στα Αγγλικά στους επιτυχόντες απονέμεται το σχετικό δίπλωμα της Αμερικανικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (CCM). Στο σεμινάριο συμμετέχουν σαν εκπαιδευτές αρκετοί γιατροί της κλινικής (οι περισσότεροι ως επίσημα πιστοποιημένοι “instructors” από την CCM) και τις περισσότερες φορές το σεμινάριο διοργανώνεται στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.