Μονάδα παιδορευματολογίας

Η Μονάδα προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε παιδιά με αυτοάνοσα και συστηματικά φλεγμονώδη νοσήματα (όπως Νεανική Iδιοπαθής Aρθρίτιδα, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Νεανική Δερματομυοσίτιδα, Σκληρόδερμα και αγγειίτιδες, αυτοφλεγμονώδη σύνδρομα και κοκκιωματώδεις νόσους) από την γέννηση έως το τέλος της εφηβείας. Στόχος της είναι η διάγνωση και η αντιμετώπισή αυτών των νοσημάτων, η ενημέρωση των ασθενών και των γονέων τους, καθώς και η έρευνα στον τομέα της παιδιατρικής ρευματολογίας.

Επιπλέον, στο « Ιατρείο παιδορευματολογίας και μεταβολικών παθήσεων οστών παίδων» αντιμετωπίζονται μεταβολικές παθήσεις των οστών όπως ραχίτιδα (σιτιογενής ή άλλη μορφή), νεανική οστεοπόρωση (ιδιοπαθής/δευτεροπαθής), υπερασβεστιουρία, ινώδης δυσπλασία.
Στην Μονάδα ακόμη λειτουργεί Τμήμα Παιδικής, Εφηβικής και Μεταβατικής Ρευματολογίας σε συνεργασία με τη Δ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την υπευθυνότητα του Καθηγητή κ. Δ. Μπούμπα και της Καθηγήτρια κ. Β. Παπαευαγγέλου. Ο σκοπός ύπαρξης του είναι η εκτίμηση από κοινού ασθενών εφηβικής ηλικίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των νεαρών ασθενών.
Για την έγκαιρη διάγνωση αυτοφλεγμονωδών νοσημάτων, το Ερευνητικό Εργαστήριο της Παιδιατρικής Κλινικής πραγματοποιεί γονιδιακό έλεγχο των συνηθέστερων εξ΄αυτών (όπως ο Οικογενής Μεσογειακός Πυρετός ή FMF, η μερική έλλειψη μεβαλονικής κινάσης ή το σύνδρόμο της Hyper-IgD (HIDS), το σύνδρομο TRAPS, το οικογενές αυτοφλεγμονώδες σύνδρομο εκ ψύχους, το σύνδρομο Muckle-Wells, το σύνδρομο CINCA), εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές για τη διάγνωσή τούς.
Τα παιδιά τα οποία χρήζουν ειδικής διαγνωστικής διερεύνησης ή/και αντιμετώπισης νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική.

Στα πλαίσια της Μονάδας λειτουργούν:

Α) Ιατρείο παιδορευματολογίας και μεταβολικών παθήσεων οστών παίδων
Υπεύθυνοι :
Γ. Σκαραντάβος, Ρευματολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ
Β.Παπαευαγγέλου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγήτρια
Συνεργάτης:
Ε. Ατσάλη, Παιδίατρος-Παιδορευματολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης
Χώρος Ιατρείου: Ισόγειο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», Β’ στάση, ιατρείο 25
Ημέρες Ιατρείου: Τετάρτη 10.00-13.00
Επικοινωνία:
Tηλ 210-5832047
Fax 210-5832229
Τηλ για ραντεβού: 1535 (Kωδικός Ιατρείου: 07045)

Β) Παιδορευματολογικό Ιατρείο Αυτοάνοσων και Αυτοφλεγμονοδών Νοσημάτων
Υπεύθυνος: Καθηγήτρια Κα Β. Παπαευαγγέλου
Συνεργάτης: Σορίνα Μπόιου, Παιδίατρος-Παιδορευματολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης
Επικοινωνία:
Tel +30 210.5832228
Fax +30 210.5832229
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Χώρος Ιατρείου: Εξωτερικά Ιατρεία ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ», Δ’ στάση
Ημέρες ιατρείου: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη (εκτός εφημερίας)
Ραντεβού: 1535 (κωδικός Ιατρείου: 07284)
Για επείγοντα ραντεβού:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210. 5832228
Εάν υπάρχουν έγγραφα (παραπομπή από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων, αντίγραφα ιστορικού, απαντήσεις εξετάσεων, κτλπ) σχετικά με το παιδί σας, παρακαλούμε να μας αποσταλούν πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Fax 210.5832229.