Γενικά για την Κλινική

Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής

Καθηγητής Γεώργιος Γερουλάκος

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 2003 (ΦΕΚ: 71/03) με Καθηγητή τον Χρήστο Λιάπη. Το 2005 με Προεδρικό Διάταγμα ορίσθηκε η εγκατάσταση της Κλινικής στο Αττικό Νοσοκομείο (ΦΕΚ: 411/05).


Από το 2008 η έδρα της Κλινικής είναι το Αττικό Νοσοκομείο και έχει δύναμη 20 κλινών επί του παρόντος, οι οποίες θα αυξηθούν σε 45 στο μέλλον. Η Κλινική συμμετέχει στην εκπαίδευση των τεταρτοετών και των εκτοετών φοιτητών στην Αγγειοχειρουργική, των φοιτητών του 10ου και 12ου εξαμήνου στο κατ’ επιλογήν μάθημα της Αγγειοχειρουργικής καθώς και των μεταπτυχιακών φοιτητών στο μάθημα «Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές στην Αγγειοχειρουργική».

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική σε συνεργασία με το Department of Surgical Sciences (DISC) του University of Milano-Bicocca, Μόντσα, Ιταλία οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 Διακρατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με αντικείμενο την εκπαίδευση, την προαγωγή της γνώσης και την εξάσκηση στις Ενδαγγειακές Τεχνικές, σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/92.
Το συγκεκριμένο Διακρατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών οδηγεί:


• Στην απονομή «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης» στις Ενδαγγειακές Τεχνικές (M.S.c in Endovascular Techniques) μετά από πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών
• Στην απονομή «Διδακτορικού Διπλώματος» στις Ενδαγγειακές Τεχνικές (Ph.D. in Endovascular Techniques) μετά από πρόσθετη φοίτηση τριών κατά το μείζον ετών.
• Στην απονομή επιμέρους βεβαιώσεων παρακολούθησης ορισμένων σεμιναριακών μαθημάτων που θα διοργανώνονται στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών.